„Белгийският крал“ открива София Филм Фест в Русе

Автор:
3 ное. , 2017   Video

С прожекцията на „Белгийският крал“ тази вечер в Голяма зала на Доходно здание ще бъде даден стартът на поредното издание на София Филм Фест в Русе.

Началото е в18 часа, филмът ще бъде представен от актрисите и певици Екатерина Ангелова и Ваня Вакари.

„Белгийският крал” е комедия, изпълнена с меланхолия, подобно на самия крал (в ролята Петер Ван ден Бегин), и с красотата на многогласното българско пеене, което всъщност прави възможно пътешествието на краля през Балканите.

Световната премиера на четвъртия игрален филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс се състоя на 73-ия кинофестивал във Венеция 2016 и оттогава участва с успех в програмите на над 50 фестивала по целия свят, сред които Бусан, Палм Спрингс, Сао Пауло, Солун, Дубай, Талин, Ротердам, Гьотеборг и София.

Вечерта на 3 ноември предлага и прожекция на втория филм от великолепната кино-програма. От 20 ч. публиката ще може да се наслади на най-новата творба с подписа на Паоло Вирдзи „Лудетини”. Показана премиерно в Кан, лентата се превръща в любима на публиката на фестивалите във Валядолид и Варшава, завладявайки сърцата и на киноманите в България, благодарение на страхотните актриси Валерия Бруни Тедески и Микаела Рамацоти.

На 4 и 5 ноември русенци ще могат да видят 6 изключителни филма, два от които специално подбрани и за детската аудитория.

В събота, 4 ноември, от 11 ч. най-малките и техните родители ще се срещнат с „Малкият рицар тренк“ и неговата чудновата приключенска история. От 18 ч. дебютния филм на румънския режисьор Богдан Мирика „Кучета”, реализиран като копродукция между Франция, Румъния, България и Катар, ще бъде представен лично от продуцента Катя Тричкова и костюмографа Елена Стоянова. Съботната кино-вечер ще завърши с феноменалния Андрей Кончаловски и неговия „Рай“. Начален час на прожекцията – 20:30 ч.

5 ноември предлага още 3 бижута на филмовото изкуство: „Императорът“ на режисьора Люк Жаке, набралия голяма популярност „Слава“ – на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който ще бъде представен от актьора Китодар Тодоров – Кито. За финал, публиката ще има възможност да гледа предизвикателството от Кен Лоуч – „Аз, Даниел Блейк“.

София Филм Фест в Русе се организира от Община Русе и Арт Фест, с подкрепата на ИА „Национален филмов център”, веригата киносалони Europa Cinemas, както и партньорите на инициативата „София Филм Фест на път” – ЛИДЛ и Обединена българска банка.

Събитието е част от програмата на Есенния салон на изкуствата и културата, организиран от Община Русе, като прожекциите на всички филми са с вход свободен.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.