Без „Дунав 8806“ в НБЛ от догодина?

1
5889

Това каза пред журналисти президентът на трикратните шампионки на страната от „Дунав 8806“ Красимир Трифонов. По думите му, ако това стане факт, вината ще е изцяло на Българската федерация по баскетбол, тъй като решението било продиктувано от несъгласие с водената от федерацията политика. Крайната мярка била обсъдена и със спонсорите на клуба. Самият той пък, след приключването на първенството, щял да подаде оставка като президент на клуба.
Като причина за решението Трифонов посочи несъгласие с несъгласие с водената от баскетболната федерация политика. Той характеризира като „наказателна акция“ наложените след мача между „сините феи“ и „Нефтохимик“ санкции за „спортно хулиганство“.
test_amiorkov99„Да не говорим, че комисарят на мача Любомир Амиорков даже няма право да бъде назначаван като длъжностно лице на мачове от Лигата“, каза Трифонов и в подкрепа на думите си показа справка с резултатите от положените изпити, според която Амиорков не е покрил изискванията на федерацията, а резултата му дава право да бъде длъжностно лице най-много на ниво юношески групи”. Подобна, по думите му, е картината и с арбитрите, резултатите на две трети от които са под екзистенц минимума.
“Ние три години сме трън в очите им. От решението на федерацията имам твърдото мнение, че много обичат хора, които дават пари за баскетбола, но не обичат хора, които задават неудобни въпроси. Желанието на нашите спонсори обаче е не да дават пари на федерацията, а да подкрепят спорта и мачовете да се играят пред пълни зали”, каза още президентът на „Дунав 8806“. Той допълни, че „Дунав“ ще довърши първенството, но бъдещето му през следващия сезон при тази ситуация остава неясно.
Трифонов каза още, че трябва да се чува повече думата на Националната баскетболна лига, която организира първенството, а не на федерацията, която сравни с ликвидационните съвети от началото на демокрацията по отношение на баскетболния спорт.

1 коментар

  1. Започнеш ли да доминираш над прехвалените столични отбори,очаквай всякакви негативни и подмолни действия.
    Очаквам същото и срещу Лудогорец.