„Бизнес Арена Русе” ще допълва „Булстрад Арена”

0
33
„Бизнес Арена Русе”

bizness_diskusia54Това стана ясно по време на дискусията „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, която се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Проектът бе представен от инвеститорите от Международна Компания за Инвестиции и Развитие МКИР, част от групата компании на братя Бобокови. Предвижда се новото съоръжение да бъде изградено на мястото на бившия русенски Колодрум. „Бизнес Арена Русе” ще включва МОЛ с търговска площ от 37 500 кв.м, кино, бар, ресторанти, супермаркет. Предвижда се да бъдат изградени и Музей и Галерия за модерно изкуство.

gran-plaza-rousse02В друга сграда до залата ще бъде построена и хотелска част, която ще включва 145 просторни стаи и два апартамента, ВИП „Скай ресторант”, конферентна зала за 250 души, Спа-център, и паркинг.

Проектът идейно беше разработен още през 2006 г., когато беше направена първата копка на проекта Grand Plaza Rousse. След това обаче бе замразен, по-късно започна изграждането на спортната зала „Булстрад Арена”, която официално бе открита през лятото на миналата година. Сега инвеститорите декларират готовност за довършване на изработения от „Ателие Серафимов Архитекти” ООД проект.

grand-plaza-rousse-parva_kopka31По време на дискусията бяха представени още възможностите, които предлага Русенски университет „Ангел Кънчев“ за създаване на квалифицирана работна ръка, перспективите, които бизнеса предлага пред младите специалисти, както и

възможностите, които общинската администрация в Русе предлага за стимулиране развитието на аутсорсинг сектора в дунавския регион.

Организатори на събитието бяха ИТ издател ICT Media, Българска аутсорсинг асоциация и Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България.