Близо 300 участници събира изложение за младежко техническо творчество

Автор:
12 окт. , 2017   Video

Близо 300 участници от всички краища на България, на възраст от 15 до 18 години са заявили участие във второто издание на изложението „Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица. Сред тях ще има ученици от побратимен на Горна Оряховица град, както и гости от Румъния. Освен изложение на разработки ще се проведе и състезание с роботи. И тази година на изложението ще има много демонстрации с роботи. За първи път по време на изданието ще бъде показан енергиен център, в който механичната енергия се превръща в електрическа. За да бъде всичко „в тон“ с иновативния дух, за бързото придвижване на доброволците и гостите ще бъдат осигурени и електрически велосипеди, които ще бъдат в унисон със събитието.

За привличането на повече деца е организирана томбола с предметни награди, а екипите, представили най-добрите разработки, ще получат награди лично от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова.

„Изложението събира младите мислещи хора и ги обединява. Те споделят мечтите си, а с наша помощ могат и да ги реализират“, подчерта инж. Пламен Коцев, един от организаторите на проявата.Comments are closed.