Близо 3000 извиха хоро на площада в Русе

0
244
Близо 3000

Близо 3000 русенци извиха хоро на централния градски площад. Това стана по време на концерта на народния певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“, който се проведе на площад „Свобода“. Концертът е част от националната инициатива на Илия Луков – с хороводна стъпка из България.

Сред песните, които представи в богатия си репертоар пред русенци, бяха „Изви се хоро големо“, „Кажи, Яно“, „Не бягай Донке от мене“, „Кой уши бяйряка“, „Сватба прави Иво болярина“, „Мъжка молитва“, „Къде си, вярна, ти, любов народна“, „Що ми е мило ем драго“ и др.

Също така по време на концерта беше организирано и фолклорно надиграване „Да се хванем на хорото“, в което се включиха повече от 3000 души.

Сред присъстващите на концерта бяха евродепутатът Ангел Джамбазки, с чиято подкрепа се осъществи инициативата, областният управител Галин Григоров, депутатът Искрен Веселинов.

хоро се изви в центъра на Русе

Областният управител Галин Григоров беше сред гостите на концерта на народния певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“, който се проведе днес на площад „Свобода“ в Русе.

„Нека децата помнят кои са и пазят в душата си България!.. Вчера се навършиха 143 години от избухването на Априлското въстание и в част от песните ще споменаваме и онези българи, които дадоха живота си, за да бъдем свободни и за да ни има днес!“ заяви Луков.