Бойка и Станди вече в разширено жилище

1
3680

bojka_standi_novi_kletki15Разширеното жилище на двете рунтавелки е с площ повече от 170 м² и вече отговаря на нормите, заложени в екологичното ни законодателство. Клетките са оборудвани с модерни хранилки, изграден е и басейн, в който през горещите дни мечките да намират прохлада. На височина около 2 м. пък е поставено буре, пълно с плодове, от отвор в който да си вземат храна. Това ги приближава до естествените условия, в които около 90 процента от времето им преминава в търсене на храна.

bojka_standi_novi_kletki16Разширението е част проекта за цялостна реконструкция на зоокъта, договореност за което беше постигнато с министерството на околната среда и водите. С него Община Русе изпълнява първото условие от договорените общо три с Министерството на околната среда и водите, за да останат мечките в лесопарка. Останалите са свързани с промяна на собствеността на лесопарка – от държавна в общинска, което трябва да стане до октомври тази година, а до края на 2015 г. да бъде изградена лицензирана зоологическа градина.

1 коментар

  1. Свилен Иванов как е пропуснал да се снима край мечките, по примера на вожда и учителя си ББ? Ако може да спре и пиячката…