Русе - Велико Търново

Борисов: Пътят Русе – Велико Търново е приоритет за правителството, преговаряме за втори мост край Русе

Автор:
11 сеп. , 2017  

Доизграждането на магистрала “Хемус” и строителството на магистралния път Русе – Бяла – Велико Търново са приоритет за правителството.

Това каза в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов при посещението си в Русе. В крайдунавския град той участва в церемонията по откриването на новопостроения храм “Всех Святих”.

„Пътят Русе – Велико Търново вече се проектира, за него вървят и отчуждителните процедури. Бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения”, каза премиерът.

Той припомни, че през октомври тази година предстои съвместно заседание на правителствата на България и Румъния. По думите му активно се работи за изграждането на втори мост над река Дунав край Русе. Според него с ТОЛ-системата съоръжението ще може да се самофинансира изцяло. Строителството му би могло да се даде и на концесия, за да не се влагат пари от държавния бюджет.

Борисов каза още, че може да поеме ангажимент и за ремонта на Пантеона на възрожденците. По думите му предстои да бъдат отпуснати и 15 млн.лв. за ремонт на училища и детски градини в Русе

 Comments are closed.