Борци от 3 държави на „Русенски легенди“

0
26
Борци от 3 държави

Борци от 3 държави ще вземат участие в турнира по свободна борба за кадети „Русенски легенди“, съобщиха организаторите от спортен клуб „Юнак Локомотив“.

Участие в 11-ото издание на международния турнир, който ще се проведе в събота и в неделя в зала „Дунав“ са заявили над 130 състезатели от 30 клуба от България, националните отбори за кадети на Молдова и за кадетки на Румъния. Националният отбор на България в тази възрастова група при кадетите ще се представи с по двама представители в категория и с по един при кадетките. „Юнак – Локомотив“ ще участва с 9 момчета в 6 категории.

Турнирът се провежда в чест на известните борци Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов, донесли на България множество медали от най-големите спортни форуми..

Схватките започват в 9:00 ч. в събота, 22 април, а надпреварата ще бъде официално открита в 17 ч. от кмета Пламен Стоилов и част от легендите, сред които и почетният президент на родната федерация и седемкратен световен и европейски и веднъж олимпийски златен шампион, борец № 1 на XX век в свободния стил Валентин Йорданов. В неделя, 23 април, първите двубои започват също в 9 ч. сутринта.