18-годишният Алекс почина

Бяла в траур, Алекс почина

Автор:
16 юли , 2017  

18-годишният Алекс, който беше в кома в русенската болница, след като беше ударен от 32-годишния Валентин Маринов с бутилка в главата, след като не му дал цигара, е починал тази нощ. По информация от УМБАЛ-Русе , смъртта е настъпила малко след 21 часа снощи. По информация от източници на ТВН, в четвъртък е настъпило подобрение в състоянието на 18-годишния младеж, даже, макар и несвързано, е произнесъл няколко думи. В събота вечерта обаче състоянието му се усложнило и малко след 21 часа младежът починал. Днес ще бъде извършена аутопсия за да бъдат изяснени причините за смъртта.

Днес и утре в Бяла е обявен общоградски траур, съобщи кметът на града.

Както ТВН вече съобщи, 18-годишният Александър пострада на 8 юли сутринта след като бил ударен с бутилка по главата от Валентин Маринов. Той е задържан от органите на реда, с решение на Районния съд в Бяла му е наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Назначени са експертизи. Иззети са  видеоматериали от всички камери по пътя от дискотеката до мястото на инцидента . Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство
На два пъти съграждани на Александър се събраха на мирен протест в центъра на града с искане за справедливо наказание на извършителя.

 

 Comments are closed.