Читател на Детски отдел остави своя отпечатък в “Алеята на четящите деца на Русе”

0
53
11-годишната Никол Данева

За първи път читател на Детски отдел остави своя отпечатък в “Алеята на четящите деца на Русе”.

Това е единадесетгодишната възпитаничка на СУ “Христо Ботев” – Никол Данева, която е прочела 300 книги през изминалата година. Тя откри Маратонът на четенето в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. като прочете откъс от една от любимите си книги пред читатели, приятели и журналисти.

Маратонът стартира с награждаване на най-четящите деца на Детски отдел през 2016 г.

Никол Данева, Симона Младенова, Виктория Минева, Елеонора Младенова, Деница Недева, Екатерина Кюркчиева, Елвина Стоянова, Максим Арнаудов, Анджелина Арнаудова и Дениз Талибов са десетте най-четящи деца, които получиха грамоти и награди, както и списанието за графична култура “КИК”.

Националната кампания насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. И през тази година маратонът отново ще се превърне в извор за вдъхновение и повод за проява на креативност в организирането на събития, посветени на четенето.

Инициативите на Русенската библиотека по време на маратона на четенето през 2017 г. се реализират в партньорство с преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и Образователен театър „Любознайко“. В кампанията ще се включат учители и възпитаници на СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Тома Кърджиев“, ОУ “Алеко Константинов”, ДГ „Слънце“ и др.