Давронов подписа с „Дунав“, чакат жълтата му карта

0
22
Давронов

Футболистът, който в края на миналата седмица се присъедини към русенския тим, вчера официално подписа договор с клуба. Подписването на контракта стана след като Давронов премина и медицинските тестове. Вече са задвижени и процедурите за картотекирането на Давронов. За целта се подготвят необходимите документи, които да му осигурят работна виза. Очаква се скоро и жълтата карта на футболиста да пристигне от футболната федерация на Таджикистан.

Давронов“За идването ми в “Дунав” помогна и моят сънародник Искандар Джалилов, който е в Русе от лятото. Говорихме с него и той ми каза, че се интересуват от мен. Разбрах, че това е отбор, който има своята история и в момента влиза в елита с намерението да се утвърди сред най-добрите в България. Свързаха се и от клуба с мен, разговаряхме и ето ме тук”, сподели Давронов след подписването на контракта.

Той разкри, че с предишния си клуб “Истиклол” е постигнал сериозни успехи в първенството на Таджикистан, а през последната година са стигнали и до финал за Купата на Азия. Решил е да потърси ново предизвикателство в “Дунав” Русе, като за адаптацията му ще помага сънародникът му Искандар Джалилов.

“Искандар много ми помага и по време на тренировките, и като цяло с адаптацията. Може да се каже дори, че вече започнах да се адаптирам и да свиквам тук. Много ми харесва и самият град Русе. Той е много красив и със сериозна история. Хората са много добронамерени и винаги ме посрещат с усмивка”, сподели още Давронов.