Ден на картофа в Добри дял

Автор:
10 окт. , 2017   Video

За трета поредна година в лясковското село Добри дял отбелязаха своя есенен празник – Ден на картофа. И тази година жители и гости на селото отдадоха почит на вкусния зеленчук, а кулинари и самодейци подредиха широки трапези с различни ястия с картофи. По традиция се проведе и конкурс, а специално жури оцени най-вкусните картофени изкушения.

Празникът на картофа вече е традиция и всяка година все повече хора взимат участие в кулинарната и музикалната програма на събитието.

Кулинарният конкурс е анонимен, а журито неутрално. Над 70 ястия се бориха в няколко категории, сред които „Най-вкусно ястие” и „Най-млад участник”.

Картофът е един от любимите зеленчуци на малки и големи, единодушни са участниците, които демонстрираха своите фантазии в майсторенето на картофени вкусотии.

Наградата за най-малък участник отиде при 11-годишната Светослава Кородикова.

Всички отличени в кулинарната надпревара получиха сувенири и грамоти, а след награждаването гостите опитаха вкусните ястия. Сред тях имаше и интересни десерти, като крем-карамел с картофи, картофено руло със сини сливи и банан и картофени топчета с орехи и стафиди.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.