Деца даряват усмивки на деца и след празниците

0
442
Работилничка по „Добротворство”

Децата от Център за обществена подкрепа „Том Сойер” и техните ръководители създават идеята за работилничка по „Добротворство”. Участие вземат и учениците от училище „Св. св. Кирил и Методий” от село Семерджиево, като заедно създават празник и след празничните дни.

Стремежът на екипа от „Том Сойер” е да се избегне празното съдържание на думата „благотворителност” и да й бъдат придадени по-различни смисъл и съдържание. За тази цел доброволците водят тренинг, който увлича децата в различни игри и занимания.

„От една страна се дава поле на нашите доброволци за изява като бъдещи наши колеги, а от друга – децата участници ще добият представа за благотворителността от друго измерение, различно от материалното“, каза пред екипа на ТВН управителят на центъра Зорница Василева.

Тя допълни, че тренингът включва игри за запознанство, както и игри за сплотяване и интегриране в група.

Темата на проведения тренинг е „Какво е за нас благотворителността?”, като по този начин се дава поле на изява на децата да отдадат нужното значение на думата „благотворителност” и какво всъщност означава тя.

В центъра за обществена подкрепа през последната година има 16 доброволци – ученици и студенти, които помагат най-вече с педагогическа работа на децата от центъра.

Инициативата за благотворителност от страна на децата от с. Семерджиево е изцяло на учениците, които разбират, че има и едни по-различни техни връстници, които имат нужда от това да не се чувстват сами.

Идеята е работилницата за „Добротворство” да замени механичното разменяне и приемане на подаръци. Ако и вие искате да помогнете на дете в нужда, може да се свържете с екипа на Центъра за обществена подкрепа.