Деца казаха „Богатството е… приятелство“

0
268
Деца от 6 детски градини

200 деца от 6 детски градини разпънаха 60-метров национален флаг във финалната проява на проекта „Богатството е… приятелство“.

В продължилия 883 дни проект на община Русе взеха участие над 900 деца от детските градини „Детелина“, „Звездица“, „Русалка“, „Зора“, „Незабравка“ и „Снежанка”. В заключителната проява те подредиха пъстра изложба с фотоси от най-емоционалните преживявания и атрактивни събития на проекта, в която дълго деца и родители се разпознаваха и си припомняха весели случки и съкровени моменти. Повече от час работиха над 100 сръчни ръчички в работилница за детски играчки и украшения. Децата, асистирани от своите родители, твориха с различни техники и материали и изработиха красиви произведения на приложното изкуство. Малко по-късно за пореден път стотици ръце понесоха емблематичния за проекта и 6-те детски градини 60-метров национален флаг, с който парапетите грейнаха с трикольора под звучните детски гласчета с песен за България. Специален сертификат на благодарност от проекта получи всеки тандем дете-родител за безрезервното отношение и активно участие в дейностите.

С енергичен флашмоб и много настроение завърши финалното събитие, с участието на последните 200 приятели, които създаде проектът „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“. С ежедневната активност в различни сфери на познанието и общочовешките ценности в продължение на 29 месеца над 900 децата разшириха кръгозора си, сближиха своите детски светове и отвориха нови за своите родители.