ДГ „Русалка” празнува своя имен ден

0
660

Своя имен ден отпразнува на връх Никулден детска градина „Русалка“ в Русе. За празника питомците на градината, техните педагози и родители бяха подготвили вълнуващ празник. С традиционни за деня обичаи те отбелязаха именния си ден за осма поредна година.

Танц на капитаните, пиратите и балетна композиция с морски обитатели, бяха изненада за всички гости и приятели на малките рибки и русалки. Заедно със своите учители, децата изпълниха песни и танци, които имаха характерни морски елементи свързани с днешния празничен ден.

Друга изненада за гостите на празника в детската градина беше подредената кулинарна изложба. На нея всеки един от присъстващите можеше да опита вкусно приготвените рибни ястия.

С празничната програма момиченцата и момченцата научиха повече за християнския празник и за неговата символика. Децата бяха подготвили сценки, които са свързани с Никулден.

„Идеята идва от това, че детската градина се казва „Русалка”. Тя носи името на това прекрасно митично създание. Търсехме ден, в който да празнуваме имен ден на детската градина и просто решихме, че това е най-подходящият“, каза директорът на детското заведение Снежина Никова.