Дни на нобеловия лауреат Елиас Канети

Дни на Канети започват в Русе

Автор:
12 окт. , 2017  

Традиционните дни на култура, изкуство и образование, посветени на нобеловия лауреат Елиас Канети започват тази вечер в Русе.

Построена на принципа „за всекиго по нещо“ програмата дава възможност за постигане на активна информационна среда и съвместна дейност в партньорство с различни творчески съюзи и лица. Програмата се стреми да задоволи вкусовете и интересите на почитателите на всички видове изкуства – сценични, изобразителни, литература, кино. Проявите ще продължат до 18 ноември.

Началото ще бъде поставено с откриване на експозицията на русенската художничка Галина Неделчева.

Програмата включва още кинолекторията “Екранизирани романи” с филмите “Трамвай “Желание”, “Самотният бегач на дълги разстояния” и “Ъндърграунд”, както и Седмица на испанското кино. Ще има и концерти на Общинския духов оркестър на Русе и на барда Михаил Белчев.

В “Дните на Канети” ще бъдат представени талантливи деца, млади автори и лауреати в рамките на Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика “Стоян Михайловски”. Предвидена е и младежка дискусия на тема “Предизвикателства при използване на българския език в интернет пространството”.

“Дните на Канети” ще приключат с национална джазсреща, която ще се състои на 17 и 18 ноември.

Пълната програмата можете да видите ТУКComments are closed.