До 34 градуса през май, валежи за празниците

0
36
Вятър, интензивни валежи

Минималните температури за месец май ще са между 5 и 10 градуса, а максималните – от 29 до 34 градуса. Предстоящите почивни дни ще бъдат дъждовни.

През периода 4 – 10 май въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, вятър и градушки. Най-топло ще е на 3 и 4 май с температури между 28 – 30 градуса. За съжаление, точно за Гергьовден, когато ще отбележим и празника на Русе, се очаква валежите над цялата страна да са най-съществени.

Към края на първото десетдневие ще настъпи понижение на максималните температури. В седмицата между 7 и 13 май, средните температури ще бъдат предимно около 20 градуса.

В началото на второто десетдневие на месец май се очаква временно стабилизиране и повишаване на температурите. Валежите ще са около и под нормите в Източна България, а в Западна България около и над нормите.

След началото на второто десетдневие ще има слабо повишаване на температурите, както и краткотрайни превалявания. Около 24 – 25 май също се очакват валежи, но към края на месеца се очаква подобрение.