До десетина дни Германия ни праща Северин

0
555

До десетина дни обвиненият в убийството на нашата колежка Виктория Маринова Северин ще бъде преведен в България.

Това съобщиха от съда в германския град Целе. Пред съда Северин е признал, че бил под влияние на алкохол и наркотици. Той разказал, че не е искал да убие Виктория и е отрекъл изнасилването. Арестуваният мъж е признал пред съда, че е спорил с жертвата в деня на убийството.

„Арестуваният мъж призна пред съда, че е спорил с жертвата на 06.10.2018 г. Той бил под силното влияние на алкохол и наркотици. Ударил жената в лицето и тя паднала на земята. Той я е вдигнал и я хвърлил в храстите, след което избягал”, се казва в съобщението на магистратите.

Според магистратите няма причина, поради която Красимиров да остане в Германия, където беше задържан преди няколко дни. Той същи не е възразил да бъде екстрадиран, което прави процедурата по-бърза.

По информация от Окръжната прокуратура в Русе, процедурата е 21-годишният Северин да бъде транспортиран до София, откъдето по съответния ред ще бъде приведен в Русе, където ще му бъде предявено обвинение. Най-вероятно това ще стане в близките 10 дни.

В интернет вече започна петиция, с която се иска доживотен затвор за извършителя на тежкото престъпление.

Припомняме, че на Северин са повдигнати задочно две обвинения – първото е за изнасилване, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, а второто – за извършено убийство по особено жесток начин, за което може да получи доживотен затвор без право на замяна.