До дни връщат Северин в България, рокери нахлуха в „Тракцията“ и „Селеметя“

0
1245
до дни

Твърде е вероятно до дни обвиненият в убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България. По информация от прокуратурата в град Целе разрешението за екстрадицията зависи от писмо на българските съдебни органи, което все още не е получено.

На този етап процесът е във финална фаза, в която не говорим за дни, а за много по-кратък срок от време. Възможно е решението на съда да се получи рано днес сутринта или в следобедните часове. По думите на Бернд Колкмайер, говорител на прокуратурата в гр. Целе: В случай като този, законът предвижда срок от 10 дни. На второ място, идват организационни въпроси – дали българските органи ще го екстрадират с редовен полет или ще бъде предоставен самолет. Всички такива подробности са свързани с изпълнението на екстрадицията.

Очевидно случаят е ясен, особено след като Северин е дал показания вчера и се е съгласил на опростена процедура по екстрадиция.

В късния следобед снощи рокери нахлуха в русенските квартали “Тракцията” и “Селеметя”, където е живял Северин. Около 20 рокери нахлули в двата квартала и започнали да форсират моторите си. Тъй като се страхували от отмъщение, в „Селеметя“ дори са се въоръжили с брадви. Част от жените в квартал “Тракцията” пък напуснали домовете си и за по-голяма безопасност отишли в двора на Второ районно управление.

Рокерите твърдят, че са направили обиколките за респект, без да имат намерение да се стига до безредици. Циганите обаче твърдят, че един от тях ударил момче пред заведение в “Тракцията”, защото искало да ги снима. То е било откарано в болницата с охлузни рани.

Полицейски патрули и служители на жандармерията са и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Пострадали хора няма. Според официалната информация на МВР няма данни за напрежение. Полицейските патрули и жандармерията ще останат в квартала през цялата нощ.