Добрата новина: Кампания събра средства за дефибрилатор за КОЦ – Русе

Автор:
18 апр. , 2018   Video

За по-малко от година, организирана кампания събра средства за закупуване на дефибрилатор за Комплексния онкологичен център.

Апаратурата вече е поръчана и се очаква да пристигне до две седмици. Тя ще замени морално и физически амортизираната животоспасяваща техника, с която в момента диспансерът разполага.

Случайно или не, кампанията започва през юли миналата година, на датата, на която се отбелязва Денят на доброто.

„Искахме да възродим Доброто, да покажем, че русенецът е добър човек. Апаратурата ще служи на КОЦ – Русе и околните градове. В рамките на 8 месеца, ние правихме различни мероприятия, на които да събираме пари. Новината е, че вече събрахме парите. Сумата е около 2000 лева в урната на кампанията, получихме 4000 лева единично дарение и така 8000 лева станаха факт“, разказа Надя  Русева.

В осъществяването на инициативата се включват частни лица и различни организации. С няколко акции, включително спортни турнири, те събират необходимите средства за закупуване на апаратурата. Тя ще бъде мобилна и ще може да се използва не само в самото лечебно заведение, но и в линейката на диспансера. На инициаторите на кампанията помогнала и фирмата производител, която направила отстъпка от цената.

На 12 май инициаторите ще осъществят друга инициатива – разпродажба на употребявани дрехи. Все още не са решили за какво точно ще изразходват парите, но са уверени, че благородна кауза винаги ще се намери. Дрехите и вещите се събират на адрес „Тулча“ 15. Всеки, който желае, може да занесе там запазени дрехи, чанти и играчки, а събраните средства ще отидат за новата кауза.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.