младеж без родители

Добрата новина: Майки помогнаха на младеж без родители да намери работа и дом

Автор:
13 мар. , 2018  

Жени, обединени в групата „Майките в Добрич” чрез социалните мрежи, помогнаха на младеж без родители и близки да намери работа и дом. 24-годишният Иван Сийков изпада в безизходица в навечерието на новата година, когато трябва да напусне преходното си жилище.

Иван разказва историята си в няколко изречения: „Първо съм бил в бебешкия дом, а след това в Дом “Дъга“. Бях в преходно жилище и вече излязох от там“.

Зад това стоят множество добри хора, които му помагат. Те му съдействат да започне работа и да кандидатства за общинско жилище. Инициативата е на Десислава Първанова, член на групата „Майките в Добрич”, която познава Иван от 2 години и публикува пост във фейсбук, с цел младежът да получи някаква помощ и допълнителни доходи.

Майките от групата му осигуряват още мебели и домакински уреди за общинското жилище. Докато чака за него – около 2 месеца е приютен от работодателите си, а преди това – анонимна дарителка го настанява в къща за гости за новогодишните празници.

„Помагаме на един човек – попаднал ми е в полезрението, успяла съм по някакъв начин. Но проблемът е по-съществен – те ги пускат от жилището и се озовават буквално на улицата, без работа, без жилище, без нищо“, казва тя.

Сега Иван тепърва ще се учи на самостоятелност и отговорност. Признава, че не е лесно да живее сам, но е обнадежден за бъдещето си.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.