Добрата новина: „Спаси цвете, подари надежда!“

0
30
Клиенти на „Нетуоркс България“ дариха над 2500 лв.

Благотворителна кампания под надслов „Спаси цвете, подари надежда!“ в подкрепа на фондация „Александър Русев” организират ученици и родители от Русе. Целта е подкрепа на нейната мисия – да се създаде модерен рехабилитационен център за деца с увреждания.
Идеята е на Габриела Георгиева, чието дете е с детска централна парализа. Тя предлага в първия учебен ден във всяко училище да бъде поставена кутия за дарения и вместо да се подарява цвете на любимия учител, стойността на букета да се пуска в нея в подкрепа на фондацията.
„Да спасим цветята, които колкото и да са толкова красиви, накрая отиват в боклука, и да помогнат на тези деца с увреждания, които всъщност съществуват, а всички се правят, че ги няма и не съществуват. А те също имат мечти, надежди…и реших, че в крайна сметка можем да бъдем добри, въпреки че ще бъде само за един ден“, казва Габриела.
Тя и нейните съмишленици са получили подкрепа и от детските градини, където ще са поставени 15 кутии. За съжаление обаче, не срещат тази подкрепа във всяко училище.
„За първи път се прави подобно нещо, като идеята е за изграждането на рехабилитационнен център, който ще се ползва от всички деца, независимо дали имат проблеми или са здрави. След 17-и ще знаем какъв е резултатът, училищата, директорите и учителите откликнаха много положително“, каза Велина Николова.
Събраните средства ще бъдат в ползва на фондация „Александър Русев“, която има желание да изгради модерен рехабилитационен басейн за деца с увреждания.
„Надявам се да станат нещата. Моят син има голямо подобрение само от двата месеца, в които плува тук. Много е мащабен проектът на Илиян Русев. Всички трябва да се включат в него, не само ние като родители, целият град, кой с каквото може да помогне“, допълва Маргарита Борисова.
Организаторите се надяват тази инициатива да продължи и да не бъде само в първия учебен ден.