Добрата новина: „Старо за теб, ново за мен“ продължава с нова кауза

0
16
„Старо за теб, ново за мен“

Инициативата „Старо за теб, ново за мен“ продължава с нова кауза, съобщиха организаторите от Ротари клуб и Ротаракт клуб в Русе.

Тя се нарича „Пейка на приятелството“. Идеята на пейката е да сближава хората, защото в днешния забързан живот и наличието на технологиите, хората се отдалечават едни от други и губят способността си да комуникират.

В продължение на месец организаторите подреждаха и сортираха дарени от русенци дрехи и аксесоари. Благотворителният базар се проведе в събота, а интерес към мероприятието не липсваше.

Скоро „Пейката на приятелството“ ще бъде монтирана в Русе. А къде точно ще създаваме нови запознанства, предстои да разберем.

Както ТВН вече съобщи, в предишната акция инициаторите събраха средства за закупуване на дефибрилатор за Онкологичния диспансер. Вече са готови и за следващата кауза. А тя има и възпитателна цел: „Да покажем на децата, че ако те дарят любимата си играчка и ние я изпратим в Африка на деца, които никога в живота си не са имали играчки – искаме да им покажем радостта на тези деца, които за първи път държат нещо в ръцете си, което нашите деца вече намират за даденост“, уточни Анелия от Ротаракт клуба.