Добрата новина: „Заедно за Децата на фондация „Александър Русев“ събра 3769 лева за лифт

0
34
„Заедно за Децата на фондация „Александър Русев“

3769 лева са събраните средства от благотворителния концерт „Заедно за Децата на фондация „Александър Русев“. Събитието беше организирано от Гейм Спорт Център и се състоя в зала „Европа“ на Доходно здание, която се оказа малка за всички желаещи да подкрепят каузата на Илиян Русев – Скури. Целта беше да се съберат средства за закупуване на портативен лифт, с който децата с двигателни проблеми да бъдат спускани в басейна за рехабилитация.

Организаторът на благотворителния концерт – спортен център „Гейм“, където ежедневно се работи с деца, се включи в каузата напълно безвъзмездно заедно с инструкторите.

„Наблюдавам неговата дейност вече втора година, изключително всеотдаен е и знам, че всичко каквото направим аз и моят екип – всички пари ще бъдат оползотворени по предназначение. Децата в нашия град, особено тези със специални нужди, нямат необходимите условия, за да се провежда една качествена рехабилитация“, каза собственикът на спортен център „Гейм“ Николай Ангелов.

Но мечтата на Скури е да изгради център за деца с увреждания.

„Трябва ни парцел, на който да строим. Има архитект, който ще направи дарителски проект“, сподели Илиян Русев.

Историята му сме ви разказвали многократно. За дейността и неговата всеотдайност към децата с двигателни проблеми и аутизъм – също. Дарителските сметки на фондация „Александър Русев“ са отворени и всяка помощ за изграждането на подобен център, какъвто в Русе няма, е стъпка към осъществяването на мечтата на всеки родител на дете с увреждания.