каузите, които подобряват средата

Доктор по генно инженерство разказва за каузите, които подобряват средата

Автор:
7 мар. , 2018  

Новите градски модели, каузите, които подобряват средата, е темата на срещата с д-р Калин Василев, която ще се проведе от 19 часа в Регионална библиотека “Любен Каравелов” в Русе.

Д-р Калинба (както е по-познат сред приятели и съграждани) ще ни разкаже как родното здраве се нуждае от народен подем. Как всичко невъзможно се превръща във възможно. Как един глас може да промени реалността за един град, държава или света.

Калин Василев е доктор по генно инженерство от Carnegie Mellon University, САЩ. След мечтана специализация в Кеймбридж, Англия, се прибира у дома в родното Велико Търново, решен да го промени в по-смислена посока чрез масов спорт и да създаде безплатен здравен информационен център.

Така Калин изгражда една от най-динамичните и мотивиращи организации за спорт на открито в България – TarnovoRuns – Групови Упражнения и Здраве. Тя е хибридна формация между социално предприемачество, бизнес старт-ъп и гражданска общност.

Днес организацията може да се похвали с над 400 безплатни събития и десетки хиляди посещения. Това Калин постига за 3 години усилена работа, въпреки липсата на контакти и финансиране.

През 2017 влиза в класацията на Дарик “40 под 40”.

Събитието се организира от Фондация Еконт, като част от програмата на Културен център Русе.Comments are closed.