Доростолският митрополит

Доростолският митрополит купи пералня с наградата си, дари я на Центъра за деца с увреждания  

Автор:
11 ян. , 2018  

Доростолският митрополит Амвросий дари пералня на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Силистра.

Средствата са от паричната премия, която митрополитът трябва да получи заради присъденото му през миналата година звание “Почетен гражданин на Силистра”.

Митрополит Амвросий заяви, че приема наградата като отличие за църквата, която изпълнява своя дълг към хората. Той изрази съжаление, че трудните времена са пречка за по-широка благотворителна дейност.

Центърът е разположен в специално строена, оборудвана и обзаведена по Оперативна програма “Регионално развитие” самостоятелна къща на два етажа с обособени 7 спални помещения, санитарни възли, кухня, трапезария, 2 дневни стаи, помещение за организиране на празници, перално помещение, склад, офис. Дворът е оборудван с детски градински съоръжения. Изграден е “зелен” кът за отдих. Осигурена е среда за живот, близка до семейната, като всеки потребител разполага с лично пространство и с пространство за общи дейности. Предоставяните услуги са рехабилитация, терапия, ориентиране, информиране и обучение, групова работа, помощ в домакинството.Comments are closed.