„Дунав“ съкруши „Нефтохимик“!

0
21

„Дунав“ записа убедителна победа с над състава на „Нефтохимик“ в мач от 16 кръг на първенството на Първа лига.

Диян Димов откри в 11-ата минута, две попадения на Мирослав Будинов – във 20 и 29-ата минути Мирослав Будинов направи резултата „класически“.

Двубоят протече изцяло под диктовката на русенския тим. В 11-ата минута два поредни корнера пред вратата им доведоха до това, че при втория центрираната от Антон Огнянов топка бе засечена с глава от капитана на „Дунав“ Диян Димов, който откри –

Само след  минути резултатът стана 2:0 в полза. Рикошет помогна на Мирослав Будинов да изскочи очи в очи с вратаря на гостите Янко Георгиев и централният нападател не сгреши – 2:0 в 20-ата минута. След още 3 минути Антон Огнянов имаше възможност да направи резултата „класически“, но ударът му изпрати топката над вратата. Той обаче се реваншира с прецизно центриране по трева пред вратата на „Нефтохимик“, който Будинов засече отблизо за 3:0.

След почивката отново “Дунав” бе по-активният тим на терена и пропусна да направи победата си още по-изразителна. Васил Шопов и Огнянов имаха добри възможности, но така и не успяха да ги оползотворят.