Център за върхови постижения в областта на информатиката

“Дунавска мрежа за Европа” представя работата си по два проекта

Автор:
11 окт. , 2017  

Неправителствената международна асоциация “Дунавска мрежа за Европа” (DANET) ще представи в Русенския университет работата си по два проекта – “Отворени врати за всички от Дунавските страни” и “Хлябът ни свързва – Дай знак за приятелство по река Дунав!”.

Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град, което е съучредител на DANET.

Среща на партньорите по проекта “Отворени врати за всички от Дунавските страни” започва днес и ще продължи до 14 октомври. На нея ще бъдат представени постигнатите резултати, ще бъдат организирани три семинара, а участниците ще приложат знанията и уменията си в реални условия. Участници в срещата ще бъдат членове на DANET от Германия, Румъния, Хърватия, Сърбия, ученици от професионалната гимназия по туризъм в Русе, студенти и преподаватели от Русенския университет.

Целта на проекта е разработването на обучителни материали, развиване на комуникативни умения и изучаване на историята, културата и традициите на Дунавските държави на шест езика.

Срещата по втория проект “Хлябът ни свързва – Дай знак за приятелство по река Дунав!” ще се състои на 12 октомври /четвъртък/. След официалното откриване ще бъде представена изложба на празнични хлябове и техните рецепти, разработени от учениците на Професионалната гимназия по туризъм. Възпитаници на Средното училище с преподаване на немски език “Фридрих Шилер”, Съюзът на пенсионерите‘2004 и др. организации ще поднесат хлябове като знак за приятелство с хората по река Дунав

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.