„Дунавски вълни“ „загрява“ за фестивал в Словакия с концерт в з. „Европа“

0
29
„Дунавски вълни“

С годишен концерт в събота, 9 юни, детски хор „Дунавски вълни” при Общински детски център за култура и изкуство – Русе ще завърши творческия си сезон.

Концертът ще започне от 18 часа в зала „Европа” на Доходно здание, входът е свободен. В програмата са включени песни от композиторите: Маестро Г. Атанасов, Д. Христов, Ф. Кутев, Г. Тимев, А. Косев, както и от Б. Куле, К. Дженкинс, Е. Л. Уебър и много други.

След гостуването си в първото издание на фестивала на детските и младежки хорове в рамките ма международния майски хоров конкурс „Професор Георги Димитров” – гр. Варна, децата от концертната формация продължиха активната си подготовка, тъй като им предстои участие и в Словакия.

От 14 до 17 юни, в град Вранов /Словакия/, ще се проведе 31 Международен хоров фестивал, на който детски хор „Дунавски вълни” ще представи религиозна музика и български обработен фолклор. Хористите ще имат възможността да пеят в гръцката католическа църква в Ханушовце и в базиликата Минор във Вранов над Топлоу. Децата ще изнесат още два концерта и ще участват в работно ателие, за което подготвят родолюбивата словашка песен „Колко си красива”.

Част от репертоара, който подготвя за Словакия, представителната формация на хор ”Дунавски вълни” ще изпълни пред русенската публика на предстоящия годишен концерт в събота /09 юни/. В този концерт, под диригентството на Весела Тодорова и клавирния съпровод на Гергана Вичева и Веселина Ботева, публиката ще има възможността да чуе отново и най-малките певци – децата от подготвителната формация, както и дамски камерен хор „Дунавски вълни” при НЧ „Ангел Кънчев 1901”.