Двама ветовски

Двама ветовски алоизмамници отиват в затвора, конфискуват 14 автомобила

Автор:
13 февр. , 2018  

Двама ветовски телефонни измамници, представящи се за полицаи, отиват в затвора, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На Димитър З. е наложено наказание от три години лишаване от свобода, а на Петър Г. – една година и шест месеца лишаване от свобода. Присъдите са под предвиденото в закона, тъй като двамата измамници признали вината си и подписали споразумение с Районна прокуратура – Павликени, което е било одобрено от Районния съд в града.

Димитър и Петър се признали за виновни, че на 19 септември 2017 година в Павликени, действайки в съучастие, се представяли за длъжностни лица и успели да вземат 2000 лева от семейство.

От прокуратурата уточняват, че в хода на разследването е установено, че 47-годишният Петър, който официално се води безработен и без доходи, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. С определение на Районния съд в Павликени е образувано изпълнително дело и наложен запор върху тях.

По искане на прокуратурата на Петър Г. е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. Димитър З. вече изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.