Две „кралски двойки“ управляват Русе

0
41
Русенски карнавал -

Русенски карнавал - "кралски" двойкиДо като трае карнавалът „управлението“ на града е поверено на щангиста Стилиян Гроздев и на 11-токласника от Икономическата гимназия Симеон Йорданов, на техните половинки – сестрите Мирела и Пресияна Димитрови. Русенски карнавал - "кралски" двойкиКралската корона бе признание за успехите на Стилиян на световния и европейски състезателни подиуми, а за Симеон, Мирела и Пресияна – за резултатите им в „България търси талант“.

karnaval2016_66Близо 40-градусовата жега, заради която Общината и БЧК раздадоха 2000 бутилки минерална вода, не попречи на хиляди русенци да се съберат на централния градски площад и да се включат в общото веселие. Присъстващите ентусиазирано аплодираха изпълненията на любимците на няколко поколения дует „Ритон“, високия градус на настроение поддържаха още Калин Вельов, Brazilian singer Julia Martins & Amazonia Dance Project и Християна Лоизу.

Русенски карнавал - "кралски" двойкиГигантско хоро от над 400 участници извиха на площада пред Общината членове на фолклорни състави и групи за народни танци. В градината около Паметника на свободата млади автори рисуваха на тема спорт, каквато е и темата на Карнавала. Заедно с Бате Енчо и Печенката стотици деца се забавляваха на специално подготвената за тях сцена пред Доходното здание.

Русенски карнавал - "кралски" двойки„От година на година този празник ще става все по-уникален, защото сме заедно. Русе става още по-красив за нас и за децата ни, които са нашето бъдеще“, каза при откриването на карнавала кметът на общината Пламен Стоилов.