държавния план-прием за учебната 2018/2019 г.

Две русенски гимназии – партньори в образователната програма на Административния съд в Русе

Автор:
13 февр. , 2018  

Две русенски гимназии – Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Профилираната английска гимназия „Гео Милев“ ще бъдат партньори на Административен съд – Русе в образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Цикълът от лекции, който съдът ще реализира до края на втория учебен срок, стартира в четвъртък, 15.02.2018 г., с ученици от ПГИУ „Елиас Канети“. Началото на кампанията ще бъде поставено в 10,30 ч. с посещение в съдебно заседание, а малко по-късно срещата с учениците ще продължи в Тържествената зала на съда с лекция на съдия Вилиана Върбанова за особеностите на административното правосъдие.

Припомняме, че в рамките на миналогодишната кампания съдът осъществи срещи със 135 десетокласници от 5 специалности на гимназията. След финализиране на дейностите по изпълнение на програмата съдът връчи дарение от правна литература за училищната библиотека и 135 екземпляра на Конституцията на Република България, предоставени от ВСС за участниците в проекта.

В средата на декември 2017 г. трима съдии от Административен съд – Русе и съдебен служител получиха служебна благодарност от Висшия съдебен съвет за участието си в програмата. Персоналните грамоти бяха присъдени във връзка с удостояването на ВСС със специалната награда на конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа, състоял се в Шотландия в края на октомври 2017 г. За проявен висок професионализъм и компетентност в реализирането на програмата бяха отличени председателят на Административен съд – Русе Диан Василев, магистратите Вилиана Върбанова и Ина Райчева, както и съдебният служител „Връзки с обществеността“ Ваня Янева.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.