Жена на 64 години

Две жени станаха жертва на телефонни измамници

Автор:
13 ное. , 2017  

Две възрастни жени са станали жертва на телефонни измамници през почивните дни, съобщиха от полицията в Силистра.

И двете попаднали в капана на схемата „помогни на полицията да залови измамници“.

83-годишна силистренка „изгоряла“ с 2100 лв. Тя получила обаждане, че неин близък се нуждае от пари за лечение, но не се поддала. Веднага след това с нея се свързал мъж, представящ се за полицай, който й съобщил, че в района се провежда полицейска операция за залавяне на измамниците. Поискал да съдейства, като хвърли през балкона наличните си пари, за да може престъпниците да бъдат задържани в момента, когато ги вземат. Така жената се разделила със сумата.

По същата схема била въведена в заблуждение и 71-годишна жена от Тутракан. Тя се разделила с 2050 лв., 150 евро и златен пръстен.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Отново полицията призовава: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Имайте предвид, че няма практика полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте парични суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел.112 или с близките си.Comments are closed.