Europe Code Week в Русенския университет

0
11
Europe Code Week

Русенският университет ще стане част от европейската инициатива Europe Code Week, съобщават от висшето училище.

На 15 и 16 октомври университетът ще бъде домакин на различни работилници, насочени към развиването на дигиталните умения сред хора, които нямат никакви или притежават скромни познания в областта на програмирането. Официалното откриване на проявата ще бъде на 15 октомври, събота, от 9:30 часа в Зала 2.101.

За първи път тази година SilvaeTechnologies и Startup Factory подемат инициативата да запишат и Русе на картата на Europe Code Week. Двудневното събитие е насочено към участници от всякаква възраст, включително и деца. Обученията ще бъдат разделени в 5 отделни модула – Роботика (за деца и за възрастни), Анимации в уеб, Създаване на сайт с WordPress, Photoshop, Дигиталното бъдеще на бизнеса.

В модула „Роботика“ най-малките и малко по-големите, забавлявайки се ще могат да направят своите първи стъпки в писането на код. Първите си стъпки в света на Front-end програмирането ще направят записалите се в „Анимации в уеб“. Как да пренесем бизнеса си онлайн, какви са тенденциите и кои са добрите примери ще научат участниците, избрали „Дигиталното бъдеще на бизнеса“. Местата за обучението по Photoshop и WordPress вече са заети, уточняват организаторите.

Всеки желаещ може да се запише само за един от модулите, който ще посещава през двата дни на събитието. Участието е напълно безплатно, като се изисква попълването на форма за регистрация