Фондация „Орлин Анастасов“

Фондация „Орлин Анастасов“ готви суперпостановка в Русе

Автор:
31 окт. , 2017  

Фондация „Орлин Анастасов“ акцентира дейността си в Русе с желанието градът да възвърне славата си на културна столица на България. Това каза именитият русенски певец Орлин Анастасов, който е основател на фондацията. Следващата проява ще бъде през декември. Тогава, по думите му, русенци ще имат възможността да чуят на живо един от най-нашумелите италиански тенори. Режисьорът на спектакъла пък ще бъде от световно известния Мариински театър в Санкт Петербург!

„Върхът на сладоледа“ за близките шест месеца ще бъде по време на фестивала Мартенски музикални дни. Тогава в зала „Булстрад Арена“ ще бъде представена суперпостановка по една от най-великите творби в оперната класика – „Борис Годунов“ на Модест Мусоргски. В спектакъла ще вземат участие 150 артисти, като само хорът ще бъде от 90 души! Подготовката на спектакъла вече тече. Орлин Анастасов не разкри кои ще бъдат солистите, но намекна, че ще бъдат едни от най-добрите в света.

Разчитаме и на близостта на Русе с Букурещ, каза още именитият български бас. Той не изключва любителите на класическата музика от румънската столица да проявят интерес и така да се подпомогне културният туризъм.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.