Франция с безапелационна победа над Китай в „Арена Монбат“

0
41
безапелационна победа над Китай

Отборът на Франция стартираха с безапелационна победа над Китай с 3:0 (25:20, 25:21, 25:17) в първия мач от група В на световното първенство по волейбол в Русе.
Пред около 1000 зрители в “Монбат Арена” петлите“, който са европейски шампиони от 2015 година на първенството в България и Италия, доминираха изцяло в двубоя и спечелиха за 79 минути игра.
Най-резултатен за Франция беше Стефан Бойе с 23 точки, Кевин Тили добави още 11 точки за успеха.


Наставникът на “петлите” Лоран Тили изненада всички и пусна титуляр зведата Ървин Нгапет, който се очакваше да пропусне първите няколко двубоя на Франция, заради контузия. Нгапет, не само, че започна като титуляр, но игра много силно за фрунцузите и ги поведе към успеха.
„Направихме почти перфектен мач“ каза след мача старши треньорът на французите Лоран Тили. По думите му, винаги е много трудно да се влезе в едно първенство, но срещу Китай са играли много добре.
“Не им позволихме да играят”, каза Тили. Той добави, че в последния мач Франция е загубила от Китай с 2:3 и сега са били много добре подготвени, като съперникът не ги е изненадал с нищо.
По повод на утрешния сблъсък между Франция и Бразилия, Лоран Тили заяви, че очаква много труден мач.
“Бразилия е Бразилия и срещу нея се играе винаги много трудно”, каза наставникът на френския национален тим.