Жертвите ще тежат на съвестта на всички

Галин Григоров: Жертвите ще тежат на съвестта на всички, които спират строителството на магистралата

Автор:
13 февр. , 2018  

Областният управител на Област Русе Галин Григоров изрази остро несъгласие с действията на физически лица и неправителствени организации, забавящи изграждането на автомагистралата Русе – Велико Търново.

„Жертвите ще тежат на съвестта на всички, които спират строителството на магистралата“, заяви г-н Григоров в предаването „Местно време“ по БНТ 2 по повод двете жалби в Министерството на околната среда и водите, които ще забавят началото на процеса по строителството на магистралата.

„Това е най-големият инфраструктурен проект в най-новата история за нашия регион. Бих казал, че трябва да тежи на съвестта на всички, които го спират. Това забавяне ще допринесе за още десетки жертви и стотици катастрофи”, каза още г-н Григоров. Той допълни, че за последните години от 50 проекта с национално значение 25 са обжалвани, което е допринесло за общо около 35 години забавяне на изграждането на инфраструктурата. От тези 25 обжалвания няма нито едно спечелено дело от жалващите се”, каза областният управител на Област Русе.

„Във всяко едно населено място бяха проведени обществени обсъждания и всички имаха възможност да изложат мненията си. Навсякъде с ентусиазъм бе посрещано изграждането на магистрала наблизо. Знам колко щастливи бяха например Ценово и Свищов, че най-сетне районът им ще се събуди и че инвестициите ще имат достъп до него”, поясни Галин Григоров.

Той допълни, че знае добре и за недоволствата на русенските градове Бяла и на Две могили, че магистралата ще минава малко по-встрани от тях. „Но това се компенсира от самите пътни възли, които ще бъдат изградени към магистралата. Те ще дадат по-добри възможности за всички населени места”, уточни областният управител.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.