Реконструкцията на Градския стадион

Градския стадион готов в края на март?

Автор:
17 февр. , 2017  

Твърде е възможно в последната десетдневка на март реконструкцията на Градския стадион да приключи.

Това прогнозира председателят на УС на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. По думите му, от фирмата изпълнител „Тарктур“ ЕООД заявили, че „пъзелът е направен, остава само да бъде сглобен“.

Както ТВН вече писа, работата по съоръжението се раздвижи в началото на тази седмица, но ангажимента, поет от бившия спортен министър Красен Кралев, че „Дунав“ ще играе мачовете си от пролетния дял на първенството в Русе, явно няма да бъде удържан.

„От понеделник машината за набиване на пилотите работи. До края на седмицата пилотите ще бъдат набити и ще бъде бетонирано. Собственикът на фирмата-изпълнител на ремонта е заявил, че колоните за осветлението и прожекторите са закупени и през другата седмица ще бъдат транспортирани за монтаж, като се стегне бетона. През другата седмица пристигат и рулоните с тревата от Гърция. Организацията предвижда полагането на по около 2 000 кв. метра на ден. Целта ни е на 20 март стадиона да е готов“, допълни зам.-кметът Иван Григоров.

Той добави, че предстои проектиране и по допълнителните  ремонтни дейности, с който се е ангажирала Общината. През лятото ще се монтира нова озвучителна уредба, ще има и козирка, ще се оформи и ВИП ложа около тунела, от който излизат футболистите. Целта е 4 000 от местата на стадиона да са покрити. Контролът пък ще се завиши чрез монтиране на видеонаблюдение.

 Comments are closed.