Градят църква в с. Копривец с дарения от Дядо Добри 

Автор:
15 февр. , 2018   Video

С тържествен водосвет днес, когато ще бъде погребението на Дядо Добри, в манастира край с. Копривец ще започне градежът на нова църква,  голяма част от средствата за която са дарени от Светеца от с. Байлово.

Това съобщи архимандрит Емилиян, който дълги години беше игумен на Басарбовския манастир и като такъв, неведнъж се е срещал с него.

Манастирът край Копривец бил голямата слабост на дядо Добри, разказа отец Емилиян. За неговото поддържане той дарил над 50 000 лв! Манастирът в село Копривец е разположен в покрайнините на селото. Носи името на Света Петка и датира от Второто българско царство. Бил е опожарен и възстановен през 1989 година.

Не са малко и средствата, които дядо Добри дарил за Басарбовската света обител. Първия път донесъл 1800 лв. Сумата била на монети и банкноти с нисък номинал. С тях манастирът закупил земя, която монасите започнали да обработват и превърнали в зеленчукова градина. Средствата, които донесъл при следващите си посещения, били използвани за градежа на храма „Свето Преображение Господне“ в манастира.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.