Граждански диалог за цифровите технологии с комисар Мария Габриел

0
59
Граждански диалог за цифровите технологии

Граждански диалог за цифровите технологии с участието на еврокомисаря Мария Габриел ще се проведе днес в Русенския университет “Ангел Кънчев”.

Дебатът ще се проведе в Аулата на Корпус 2 на висшето училище и ще започне в 11,30 часа.  Основните въпроси, които ще бъдат засегнати по време на дискусията,  са: как бързото развитие на цифровите технологии променя реалността, в която живеем; какви умения ще са нужни, за да се възползваме изцяло от новите възможности на цифровия свят; какви са основните предизвикателства, пред които цифровизацията ни изправя и как да ги преодолеем, за да запазим конкурентоспособността си.

Преди това комисар Габриел ще се срещне с ученици – посланици на Европейския парламент от АЕГ „Гео Милев“. Темата на дискусията е „Младите европейци в дигиталния свят“.

От 14.10 часа Мария Габриел ще посети Речно-информационен център – Русе, където ще се запознае с дейността и функциите на Центъра за наблюдение на корабния трафик, хармонизиране на информационните услуги, мониторинг и заснемане на състоянието на речното дъно.