Граждански предложения за обезопасяване на пътя Русе– Бяла

Автор:
10 май , 2018   Video

Граждански предложения за обезопасяване на определени участъци от пътя между Русе и Бяла е внесъл в общинската администрация русенецът Иван Белчев.

Идеите му са били обсъдени в социалните мрежи предвид натовареното движение и тежките инциденти с много ранени и загинали, заради които пътят си спечели името „отсечката на смъртта“. След продължителна дискусия Белчев, който е инициатор на идеята, е обобщил шест предложения.

Първото от тях е трасето да стане четирилентово, а ако това не е възможно – по цялата му дължина да се предвидят разширения, поне в участъците, където има най-много тежки катастрофи.

Проблем създават и храстите по всички завои, които ограничават видимостта на водачите. Предлага се и премахването на големите дървета и засаждането на млади фиданки на три метра от плътното платно.

Друга идея за подобряването на пътя е поставяне на релефна маркировка, която засилва вниманието на водачите. Сред другите предложения на Иван Белчев са ограничение на скоростта до 40 километра в час на най-опасните участъци, както и поставяне на знак за забрана на изпреварване на камионите, тъй като това е най-честата причина за пътно-транспортните произшествия.  Белчев допълни, че процесът по обезопасяване на трасето ще е дълъг, но трябва да се започне, за да спре черната серия на пътя Русе – Бяла.

От местната администрация са препратили препоръките на Иван Белчев към Агенция “Пътна инфраструктура”, които имат ангажимент с поддръжката на отсечката Русе – Бяла, която е част от републиканската мрежа. Дали от АПИ ще се съобразят с тях, остава да видим.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.