Тежък жребий за

Григор Димитров счупи шанхайския „карък“ след победа над Харисън

Автор:
11 окт. , 2017  

Григор Димитров счупи шанхайския „карък“ и премина в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ след победа с 3:6, 6:3, 7:6(6) над американеца Райън Харисън.

За да стигне до това първо в кариерата му класиране до тази фаза на турнира българинът трябваше да се бори повече от 2 часа и половина, и да спаси три мачбола. В следващия си мач Григор ще се изправи срещу победителя в срещата мажду Сам Куери и Франсис Тиафо.

Мачът започна трудно за Григор, който допусна пробив още в четвъртия гейм. Първата ни ракета трудно отгатваше посоката на сервиса на Харисън, който затвърди брейка си, повеждайки с 4:1. Макар и трудно, до края на сета американецът успяваше да опази преднината си и затвори първата част при 6:3.

Във втората част Григор подобри играта си, успя да направи пробив в осмия гейм, поведе с 5:3, след което затвори и сета – 6:3.

Третият сет започна повече от обещаващо за българинът, който направи пробив още в първия гейм и поведе с 2:0. Когато всички смятаха, че Харисън почти е развял белия байрак, американецът се върна „с гръм и трясък“ в мача, реализира два бързи пробива и обърна резултата. Димитров обаче успя да върне единия, а след това доведе нещата до тайбрек. Той започна повече от ужасяващо за първата ни ракета, след като Харисън реализира два мини пробива и поведе с 5:2. Тогава пък Димитров се взе в ръце, спаси цели три мачбола, след което по перфектен начин, с ас, затвори мача, класирайки се за първи път в кариерата си за третия кръг в Шанхай.Comments are closed.