Над 140 семейства в Русенско са лишени от детски надбавки от началото на учебната година. Това съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“ в Русе.  Причината е, че децата им са допуснали над 5 неизвинени отсъствия в рамките на месец

Грипна епидемия в Русе!

Автор:
3 ян. , 2017  

От утре, 4 януари, в Русе се обявява грипна епидемия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Ваканцията на учениците се удължава до 6 януари, петък, включително.

От утре, 4 януари, в Русе де обявява грипна епидемия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Ваканцията на учениците се удължава до 6 януари, петък, включително.

Решението е взето на съвещание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Русенска област. След анализ на данните, получени от общопракикувашите лещари, включени в сентинелната система, е установено рязко повишение на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания, която за периода 25.12.2016 г. – 01.01.2017 г. е достигнала 228,43 на 10 000). Най-висока е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г., следвана от възрастовите групи 5-14 г. и 15-29 г.

В тази връзка е взето решението за удължаване на ваканцията на учениците. Детските заведения ще продължат работа, като ще бъдат засилени превантивните мерки. Откритите болни деца ще се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала няма да бъдат допускани на работа в детските заведения.

Въвежда се противоепидемичен режим на работа в  лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, в училищата и детските заведения

В лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратявят детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.

На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.