Над 140 семейства в Русенско са лишени от детски надбавки от началото на учебната година. Това съобщиха от дирекция „Социално подпомагане“ в Русе.  Причината е, че децата им са допуснали над 5 неизвинени отсъствия в рамките на месец

Грипна ваканция в Разград, предепидемични стойности в Силистра

Автор:
8 февр. , 2018  

Учениците в област Разград излизат в грипна ваканция от утре, 9 февруари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Причината за обявяването на ваканцията е увеличението на заболеваемостта сред учащите. По данни на здравната инспекция процентът на отсъстващите от училище деца поради заболяване е надхвърлил 30 на сто. Учениците ще се върнат в класните стаи на 13 февруари, вторник.

Предепидемични стойности на заболеваемостта от остри респираторни инфекции отчитат и в Силистренско. По данни на Регионалната здравна инспекция в добруджанския град най-висока е била заболеваемостта във възрастовите групи до четири, между пет и четиринайсет и над шейсет и пет години. От изпратените проби за вирусологично изследване в НЦЗПБ 50 на сто са показали положителен резултат за грипни вируси. В три от пробите е изолиран грипен вирус тип В (“Ямагата”) и в една проба – грипен вирус тип А (H1 N1).


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.