Хиляди изпратиха Виктория в последния ѝ земен път

0
3358
Хиляди русенци изпратиха Виктория

Хиляди русенци изпратиха Виктория в последния ѝ земен път. Катедралният храм „Св. Троица“ се оказа тесен, за да побере близки, приятели, колеги и напълно непознати, дошли да кажат последно „Сбогом“ на 30-годишната жена. Още преди началото на опелото пред храма се изви дълга опашка от опечалени. Поднасянето на съболезнования към близките на 30-годишната Виктория продължи повече от час.

“Трагедията е голяма. Съболезнования на близките и на всички русенци”, каза кметът Пламен Стоилов след опелото.

“Русе, където няма криминална престъпност, след това убийство стана известен по целия свят с лошо име. Важна е превенцията от много малка възраст. Ще настояваме за максимална присъда. Тези, които си позволят да си помислят дори такова нещо, трябва да бъда смазани от закона”, допълни Стоилов.

По думите му само това може да даде гаранция за спокойствието на хората. Той благодари на полицията, че за по-малко от четири дни е било разкрито толкова тежко и сложно убийство, като и на гражданите, които са намерили сили да помогнат на разследването.

„Почетете я с едно добро дело. Ей така – без причина, за някой непознат. И му кажете той да направи същото за друг. Заради нея. И когато това добро дело обиколи целия свят и се върне при вас – тогава ще знаете, че сме променили света. За това живееше тя – за да направи света по-добър. Нека заедно да довършим започнатото от нея. Така би искала тя!“, за пореден път апелираха близките на Виктория.