По „горещи следи“

Хванаха четирима, заплашили и ограбили мъж

Автор:
14 ное. , 2017  

Четирима души, сред които един непълнолетен, са уличени като извършители на грабеж в с. Червена вода, съобщиха от полицията в Русе.

Както ТВН вече съобщи, около полунощ на 9 ноември двама маскирани проникнали в къща, обитавана от 50-годишен мъж и майка му. Нападателите влезли вътре, след като счупили прозорец на входна врата. Нападателите заплашили стопанина с метална щанга и поискали от него да каже къде има скрити пари, след което преровили всички стаи и мебели. Намерили сумата от 30 лв. и мобилен телефон, които взели. Сигналът е бил документиран от служители на Второ РУ.

В хода на реализираните оперативно-издирвателни действия по горещи следи полицаите са установили общо 4 лица, съпричастни към извършеното деяние:  15-годишен младеж от Русе; М.И. на 33 г. от Русе; С.Н. на 20 г. от Русе; и Х.Т. на 29 г. от с. Николово. Работата по разследването на грабежа продължава, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Във Второ РУ са установили и непълнолетен извършител, след разследване по друг сигнал за грабеж в с. Червена вода. Според документираното от разследващите на 10 ноември около 22:30 часа в с. Червена вода, при възникнал спор, заради неуредени финансови отношения, непълнолетен младеж на 16 години нанесъл три юмручни удара в лицето на 22-годишен и му отнел мобилен телефон марка “Самсунг”  на стойност около 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство срещу непълнолетния, за извършено престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.63 от НК.Comments are closed.