Иновации в лифтинга за лице и козметичните процедури

0
94
Иновации в лифтинга за лице

Възрастовите промени оставят своя отпечатък върху лицето ни. Но съвременната медицина и техника се развиват на толкова високо ниво, че белезите от старостта могат да изчезнат като с магическа пръчка. Не става въпрос за пластична хирургия, която доказа, че не е най-ефективното решение. Свидетели сме на това как много звезди, които се подложиха на такива интервенции всъщност направиха най-голямата грешка в живота си и се обезобразиха. За да се поддържа здрава и млада кожата на лицето изисква особени грижи. Като се започне от достатъчния и спокоен сън та стигнете до козметичните манипулации, които стимулират естественото производство на колаген.

Всъщност стегнатата и младежка кожа се постига изключително ефективно чрез лифтинг. Процедурата стана доста популярна през последните  няколко години като с помощта на лазерната методика се подобрява увисването на кожата, излишната мазнина се разнася и по този начин се връща жизнения вид на лицето. Лифтинга има няколко насоки на действие. В зависимост от това дали се прилага лазер или друг вид съвременна техника, подпомагаща процеса то това се отразява на бързината на постигането на желания резултат. Важно е още около двадесетата година дамите да предприемат сериозна грижа за кожата на лицето си. Използването на разнообразни козметични продукти до известна степен могат да спрат следите, които времето оставя по лицето ви, но след една определена възраст ще се наложи да предприемете по – сериозни мерки. Варианта е лифтинг и като вид индивидуална процедура е препоръчително терапията да бъде провеждана в професионални козметични салони.

Лифтинга не винаги означава пластична хирургия. Много хора  свързват лифтинга с много пари и време за възстановяване от извършената манипулация. Всъщност хирургичния или още традиционен лифтинг все повече губи интерес от страна на клиентите, тъй като без да се налага да се отстранява част от кожата на лицето ви могат да бъдат постигнати резултати максимално безболезнени и видими. Риска от  намесата а естетична хирургическа манипулация е доста висок, тъй като предварително трябва да бъдат направени редица изследвания, да се установи поносимост на пациента и да се уточнят всякакви други действия, които ще направи хирурга по време на интервенцията. Освен, че е скъпа естетичния хирургичен лифтинг изисква и доста време за възстановяване и успокояване на кожата на лицето. Методите за прилагане на процедурите се правят под пълна анестеция, което си е вид операция, която носи със себе си определени рискове. Затова съвременната технология и козметичните центрове предлагат доста иновативни и и безболезнени варианти, с които можете само за няколко процедури да върнете жизнеността и младия вид на своята кожа.

Представяме Ви иновацията в дерматологията и естетичните способи за регенериране на кожата на лицето без да се налага да лягате под скалпела. Радиочестотния лифтинг е съвсем нов нехирургичен метод, с който резултатите, които се постигат са наистина удивителни. Вече доста специализирани в естетичната индустрия козметични салони предлагат радиочестотен лифтинг за лице. Така           че ако сте от София, варна или друг голям град само потърсете в Интернет локацията, за която е нужна терапията и така ще откриете салоните, които предлагат тази процедура. Например при задаване на фраза в търсачката за лифтинг за лице Варна ще попаднете на козметично студио Delicious, в което младостта е грижа, а не самоцел.

Какво представлява радиочестотния лифтинг? Това е козметична процедура, при която нама хирургична намеса. С помощта на радиочестота се генерира висока температура, която се прилага в по-дълбоките слоеве на дермата. Стимулира се еластичността на кожата и се регенерират колагеновите нишки, чиято основна цел е да държат кожата здрава и опъната. Така не се налага да бъде отстранява на кожа или да се прилагат сложни манипулации с неизвестен ефект. Докато при хирургическата намеса се премахва част от лицето, но кожата продължава да старее и да се отпуска във времето, то с помощта на радиочестотния лифтинг за лице се атакуват естествените процеси, които протичат в дермата. Както знаете от уроците по биология в човешкия живот настъпват сериозни промени и в една определена възрас процесите на възстановяване затихват и дори спират. Именно с помощта на този съвременен лифтинг ефект се подпомагат фибропластите да произвеждат нов колаген, който има съществена роля за това кожата ни да изглежда с години по-млада и свежа. Само няколко процедури  и фините бръчки изчезват, а дълбоките се изглаждат и стават почти незабележими. Стягането на контура на лицето е факт и ако наскоро не сте се виждали със свои приятели или познати бъдете сигурни, че те ще бъдат изненадани от подновения Ви и свеж вид на кожата на лицето. Ако обърнете внимание ще видите, че всъщност самата терапия е напълно естествена, тъй като не се нарушава целостта на кожата, а с помощта на затопляне се активизират процеси, които спомагат за отделянето на вода и мастни натрупвания по кожата и се стимулира колагенообразуването.

Като всяка нова терапия за подмладяване възниква и въпросът дали този лифтинг е подходящ за всякакъв тип кожа. Дали не се предизвиква изгаряне от високата температура и дали има странични ефекти? Всъщност на тези отговори ще може конкретно и детайлно да отговори специалист дерматолог. В крайна сметка се оказва, че този лифтинг е един от най-безобидните. Температурата, която се прилага е съобразена с това какви са възможностите на тялото Ви за да не стигне до изгаряне. Контрола се осъществява с помощта на термометър и по този начин се елиминира риска от нежелани наранявания на кожата.

Как влияе радиочестотния лифтинг на тъканите? Тъй като това е терапия, която има не само регенериращо и възстановяващо действие, но същевременно спомага и за разбиването на мастните депа, се прилага както за подмладяването на кожата на лицето, така и в борбата с досадния целулит. Клетките получават засилване на кръвообращението, спомагащо за регенерирането на колаген в тъканите. От тук кожата се стяга и изглажда. В зависимост от състоянието на съответните участъци, които ще бъдат подложени на радиочестотен лифтинг могат да бъдат извършени няколко процедури до достигането на най-ефективни и видими резултати. От 6 до 10 процедури са необходими през интервал от 3 до 6 седмици за да се произвежда колаген, който да подмлади кожата на лицето ви. След приключване на тази схема може да се продължи с една терапия на всеки шест месеца. Така ще имате винаги нежна, млада и сияйна кожа.

Следете повече на този специален козметичен блог.