Интензивен трафик на ГКПП “Дунав мост-Русе”, „тапи“ няма

0
127
Интензивен трафик

За интензивен трафик на влизащи в страната автомобили има на ГКПП “Дунав мост-Русе” информираха от „Гранична полиция“. Затруднения при преминаването на моста и задръствания в района няма.

За безпроблемното преминаване на превозните средства през моста е създадена организация с румънските власти, Агенция „Митници“ и Гранична полиция, като целта е да не се допускат задръствания. Отворени са всички гишета за обработка на автомобилите по трасе „Вход“ – 4 за леки и 4 за тежкотоварни автомобили. Тъй като при румънците празниците са слети, очаква се през съоръжението да преминат десетки хиляди автомобили от Румъния. Пикът се очаква днес и на 1 май, когато ще се прибират у дома си.

Заради очаквания интензивен трафик по празниците по пътищата у нас, ще има засилено полицейско присъствие на Русе-Бяла и Русе-Разград.

Според данни на компаниите, над 70% от служителите са се възползвали от опцията да си пуснат отпуска и да слеят почивните дни около Великден, 1 май и Гергьовден.

Работодателите нямат право да им откажат, особено когато почивните дни са от минали години. Малко са фирмите, които доброволно ще пуснат всички свои служители в отпуск за празниците, каквато възможност също има, отчетоха от бизнеса.