Инвестират 10 милиона евро в завода за стъкло в Нови Пазар

Автор:
13 сеп. , 2017   Video

До края на 2018 година в завода за стъкло в Нови Пазар ще бъдат инвестирани 10 милиона евро.

Това обяви при направата на първата копка на разширението на завод „Ново стъкло“ в Нови Пазар Анастасиус Вулгаракис, един от собствениците на предприятието.

По думите му, от 2005 година досега той и съдружниците му са инвестирали над 50 милиона евро в предприятието. Новата инвестиция – разширение на цеха за домакинска стъклария, ще бъде в размер на 10 милиона евро. Предвижда се разширението да влезе в експлоятация през втората половина на 2018 г. Вулгаракис изрази увереност, че българската държава се нуждае от инвеститори и няма да създава проблеми пред тях, каквато била практиката в Гърция. Той допълни, че скоро може да се мисли и за построяването на нов завод в бившия завод „Китка“. В завода в момента работят около 450 души.

Кметът Ивайло Камаджиев заяви, че се надява след завършването на инвестицията да бъде увеличен броят на работниците, както и качеството на произвежданата продукция.

В завода в момента работят около 450 души, а собствениците са оптимисти, че скоро може да бъде изградено и още едно предприятие.Comments are closed.