Изпратиха млади математици на международно състезание

0
840

Преди отпътуване младите математици и техните ръководители се срещнаха с кмета Пламен Стоилов, който им връчи по традиция знамето  на Русе.

matematici-izprastane35В разговор с учениците той се запозна с подробности по предстоящото им представяне им в Москва. Изпрати ги с пожелание за успех и с думите „Бъдещето е в младите хора. Силата на духа, която развивате в момента остава за цял живот. Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“ ще ви подкрепят и занапред“. Безрезервно заставаме зад вас, вашите преподаватели и целия екип на гимназията“, увери г-н Стоилов.

Участието на учениците и техните научни ръководители Сюзан Феимова и Румяна Жекова се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Математика на бъдещето”, Ротари клуб Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт.

Заради успехите си младежите и техните преподаватели вече са сред Лицата на Русе на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Зам.-кметът и председател на УС на Фондация „Русе град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански сподели, че пожелава успех на поредните лица на Русе, те са доказателство че градът е жив и че се развива.